Rpa da En Çok Talep Edilen 8 Görev
Otomasyon, dijital dönüşümün büyümesiyle birlikte birçok işletmede daha yaygın hale geldi. Daha spesifik olarak, robotik süreç otomasyonu, teknik borçla mücadele etmenin ve ekipleri daha üst düzey işler için serbest bırakmanın bir yolu olarak giderek daha fazla kullanılıyor.
Otomasyon, dijital dönüşümün büyümesiyle birlikte birçok işletmede daha yaygın hale geldi. Daha spesifik olarak, robotik süreç otomasyonu, teknik borçla mücadele etmenin ve ekipleri daha üst düzey işler için serbest bırakmanın bir yolu olarak giderek daha fazla kullanılıyor.
Emposo Akıllı Otomasyon Direktörü Tim Olsen'e göre : "RPA aynı zamanda yatırım getirisinin azaldığı programların ' uzun kuyruğuna' ve aksi takdirde manuel bir faaliyet olarak bırakılacak alanlara da hitap ediyor."
Ancak Olsen'in hâlâ "otomasyon kaygısı" olarak adlandırdığı pek çok şey var ve kendisi, otomasyonun herhangi bir işletmeye uygulanmasının başarısının anahtarının kültürel bir değişim olduğunu söyledi.
"Benzer şekilde, otomasyona yönelik koordinasyonsuz, silolanmış yaklaşımlar, yatırım getirisi düşük olan küçük ev endüstrilerini doğuruyor. Avantajları en üst düzeye çıkarmak için varlıkları terletmek ve kaynaklardan yararlanmak için otomasyon yönetimini bir mükemmellik merkezi içinde birleştirmek önemlidir."
Akıllı otomasyonun yalnızca RPA'dan daha geniş olduğunu ve artık optik karakter tanıma, süreç madenciliği, sohbet robotları, makine öğrenimi ve iş süreci yönetimi sistemlerini içerdiğini ekledi . "Teslim ekibinin tüm bu yetenekleri anlaması ve otomasyonun kapsamını genişletmek için bunları seçici bir şekilde kullanabilmesi gerekiyor" dedi.
Otomasyona yönelik artan talebi karşılamak için otomasyon profesyonellerine de artan bir ihtiyaç var. Olsen şu anda en çok talep gören 8 otomasyon işini listeledi.
- RPA Geliştiricileri: Bunlar, UiPath, Blue Prism, Automation Anywhere ve Power Automate'te çalışan, düşük kodlu satıcı sertifikalı geliştiricilerdir.
- İş Analistleri: Bu profesyoneller KOBİ'lerle etkileşime giriyor, fırsatları tanımlıyor ve nitelendiriyor, 'olduğu gibi' ve 'olacak' süreçleri haritalandırıyor, çözüm tasarımı üzerinde işbirliği yapıyor ve oluşturma ve test etmeyi destekliyor.
- Çözüm Mimarları: Uygulamalara ve ortamlara (öncelikle bulut) bağlantı sağlayarak güvenliği ve uyumluluğu güvence altına alarak optimum çözümleri yüksek düzeyde tasarlarlar.
- Süreç Madenciliği Danışmanları: Bunlar, bir kuruluşun izlenen süreçlerindeki otomasyon ve yalın fırsatları belirlemek için süreç madenciliği uygulamalarını dağıtma, yapılandırma ve analiz etme konusunda uzmanlar olacaktır.
- Proje Yöneticileri: Kaynakları ve teslimatı, üzerinde anlaşılan metodoloji ve standartlara göre düzenliyorlar.
- RPA Denetleyicileri: Görevleri hizmet yönetimini gerçekleştirmek, botları izlemek, küçük değişiklikleri yönetmek, lisans kullanımını optimize etmek ve hataları yönetmektir.
- Mükemmeliyet Merkezi Liderlik Eder: Mükemmellik merkezinin genel yönetiminden ve sunumundan sorumlu olacaklar, iş katılımı için birincil iletişim noktası olacaklar ve bir otomasyon müjdecisi olarak strateji ve vizyonu yönetecekler.
- Test Uzmanları: Test sürecinden, sistem entegrasyon testinin ve kullanıcı kabul testinin kolaylaştırılmasından, test verilerinin hazır olmasından ve ortamların hazırlanmasından sorumludurlar.
Tepkiniz Nedir?