Bir Şirkette RPA Geliştiricisinin Rolü Nedir?

Bilişim sektörünün hızla ilerlemesi ile birlikte bu alanda yeni meslekler ortaya çıkmaya başlamıştır. Yeni mesleklere olan ihtiyacın artması, insanların becerilerini ortaya koyabilecekleri alanlarda çalışmalarını sağlamaktadır. Robotik otomasyon ve yapay zeka sistemleri ile ilgileniyorsanız, RPA geliştiricisi olmak kariyerinize başlamak için iyi bir adım olacaktır.

Bir Şirkette RPA Geliştiricisinin Rolü Nedir?

Bilişim sektörünün hızla ilerlemesi ile birlikte bu alanda yeni meslekler ortaya çıkmaya başlamıştır. Yeni mesleklere olan ihtiyacın artması, insanların becerilerini ortaya koyabilecekleri alanlarda çalışmalarını sağlamaktadır. Robotik otomasyon ve yapay zeka sistemleri ile ilgileniyorsanız, RPA geliştiricisi olmak kariyerinize başlamak için iyi bir adım olacaktır.

Kurumsal, KOBİ, startup fark etmeksizin her işletmede bazı görevler insan gücüne ihtiyaç duymadan otomatik sistemlerle yönetilebilir. Robotik ve yapay zeka sistemlerinin gelişmesiyle birlikte şirketler birçok görevi için RPA sistemlerini kullanmaya başladılar. Dolayısıyla bu sistemleri geliştirecek olan RPA Developer'lara olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Peki, bir şirkette bir RPA Geliştiricisinin rolleri nelerdir?

Bir Şirkette RPA Geliştiricisinin Rolü

RPA Geliştiricileri, RPA ürünlerinin tasarlanması, geliştirilmesi, uygulanması ve test edilmesinden sorumludur. Henüz yeni bir alan olduğu için şirketler pozisyonu farklı şekillerde adlandırabilirler. İş ilanlarında Process Designer, Production Manager veya Automation Architect gibi unvanlar görürseniz şirketin aslında RPA geliştiricisi aradığını anlayabilirsiniz.

RPA Geliştiricileri, iş analistleri ile birlikte 'çapraz işlevsel' olarak çalışır. Bu süreçte RPA geliştiricileri, iş analistlerine gereksinimlerin doğru belirlenmesi konusunda yardımcı olurlar. Süreç Tasarımcısı olarak adlandırılan bu pozisyonda güçlü iletişim becerilerine ve stratejik planlama becerilerine sahip olmak çok önemlidir . Müşterilerin isteklerini ve endişelerini anlamak ve süreci doğru yönetmek, başarılı bir RPA sistemi geliştirmeyi sağlayacaktır.

 

RPA geliştiricileri de geliştirme aşamasında kişisel olarak yer alır. Bu pozisyondaki çalışanlar 'Otomasyon Mimarı' olarak adlandırılır. Bu noktada bir RPA geliştiricisinin analitik becerilere, problem çözme yeteneğine, temel programlama bilgisine ve veri tabanı yönetim sistemleri bilgisine sahip olması çok önemlidir. Geliştirme aşamasında hataların fark edilmesi ve düzeltilmesi şirket için zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.

Uygulama ve test etme olan sürecin son aşamasında RPA Developer'lar, RPA sistemini birlikte geliştirdikleri departman çalışanları ile birlikte çalışırlar. Bu pozisyondaki çalışanlar 'Üretim Müdürü' olarak adlandırılır. RPA sisteminin sürece entegrasyonunda ve çalışırken oluşan hataların tespitinde rol oynarlar . Tasarımda yapılacak değişiklikleri tespit eder ve hatalara göre sistemi düzeltirler.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow